Hammasproteesit

Proteettinen hoito

Puuttuvia hampaita, ienkudosta ja jopa puuttuvaa leukaluuta voidaan korvata.

Hammasproteesin valinta

Hammastohtorien hoitotiimi saa palautettua purentakyvyn ja esteettisen ulkonäön usein mahdottomaltakin vaikuttavissa tapauksissa. Asiantuntijamme neuvovat yksilölliseen tilanteeseen parhaiten soveltuvien proteesien ja hammasimplanttien valinnassa.

Proteettinen hoito, tekniikat ja valmistusmenetelmät kehittyvät nopeasti. Hammastohtorien asiantuntijoille on kunnia-asia pysytellä kehityksen kärjessä.

Kruunut

Jos hammas on kulunut, paikattu useaan kertaan tai siinä on mikrohalkeamia, voi olla järkevää valmistaa hammaskruunu. Kruunulla saadaan palautettua hampaan alkuperäiset muodot, lujuus ja purentakyky. Kruunut estävät hampaan jatkuvan lohkeilun, ovat kestäviä ja näyttävät kauniilta.

Hammaskruunuja voidaan valmistaa useilla eri tekniikoilla eri materiaaleista, mm. metallirunkoisena, posliinilla päällystettynä tai kokokeraamisena (zirconiasta tai keraamisista valumassoista).

Kruunujen ja siltojen runko voidaan valmistaa tietokoneavusteisesti cad-cam -tekniikalla jyrsimällä tai valamalla.

Laminaatit

Laminaatteja käytetään lähinnä etuhammasalueen esteettisessä hoidossa. Laminaateilla voidaan korjata hampaan väri- tai asentovirheitä sekä pidentää hampaita.

Laminaatit valmistetaan keramiasta. Materiaalin optiset ominaisuudet ovat tärkeitä, sillä hampaan pinnasta poistetaan vain vähäinen kerros. Laminaatin tulee sopia läheisiin hampaisiin. Sen vuoksi käytetään useimmiten etsautuvaa keramiaa, joka saadaan liimattua lujasti hampaan pintaan.

Sillat

Jos hammaskaaressa on aukkoja, voidaan yksi tai useampi puuttuva hammas korvata hammassilloilla.

Puuttuvan hampaan molemmilta puolilta poistetaan pilarihampaan pinta hiomalla puudutuksessa. Silta valmistetaan hammaslaboratoriossa ja hiotut hampaat suojataan muovisella väliaikaisella sillalla. Valmis silta kiinnitetään sementillä pysyvästi omiin hampaisiin. Silta vahvistaa myös sillan tukihampaita.

Sillan runkomateriaalina käytetään yleisesti joko kultaa tai keraamisia materiaaleja kuten zirkoniaa. Runko päällystetään käsityönä päällepoltettavalla posliinilla yli tuhannen asteen lämpötilassa.

Implantit

Puuttuvia hampaita voidaan korvata myös implanteilla. Implanttihoidossa naapurihampaisiin ei tarvitse koskea jos ne eivät tarvitse hoitoa.

Implanttihoidoissa on tärkeää, että implantoitavalla alueella on riittävästi luu- ja pehmytkudosta. Tarvittaessa suukirurgimme tekevät pehmyt- ja kovakudossiirteitä mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Jos olet kiinnostunut implanttihoidosta, ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme. Implanttihoito on nykyisin mahdollista myös useimmissa sellaisissa tapauksissa, joissa sitä ei ennen voitu käyttää.

Irtoproteesit

Joskus irtoproteesit ovat käypä ratkaisu puuttuvien hampaiden korvaamisessa. Irtoproteeseja voidaan valmistaa joko metalli- tai akryylirunkoisina.

Irtoproteesien pysyvyyttä voidaan parantaa mekaanisesti erilaisilla kiinnikkeillä. Hampaattoman leuan kokoproteesi voidaan kiinnittää myös implantteihin tulevien kiinnikkeiden avulla.

Myös irtoproteeseissa tekniikat ja materiaalit kehittyvät jatkuvasti.