Esteettinen hammashoito

Esteettistä hoitoa hampaidesi kauneudeksi

Vältätkö hymyä valokuvissa? Peitteletkö hampaitasi? Esteettistä eli kosmeettista hammashoitoa tehdään hampaiden kauneudeksi; hampaita valkaistaan, muotoillaan ja oiotaan, hampaan värisiä muovi- ja keramiatäytteitä sidostetaan hampaaseen ja asennetaan hammasimplantteja, joskus vain poistetaan värjäytymiä ja hammaskiveä suuhygienistin vastaanotolla.

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu voidaan tehdä joko vastaanotolla tai kotona hammaslääkärin valmistamien henkilökohtaisten muottien avulla. Kotivalkaisussa vaaleuden astetta on helppoa hallita ja värin palautumista tapahtuu vähemmän. Haluttu tulos saavutetaan yleensä 1-6 viikossa.

Valkaisu perustuu vetyperoksidi- tai karbamidiperoksidigeelin sisältämän hapen vaalentavaan vaikutukseen.

Keraamiset hammaslaminaatit eli kuoret

Keraamiset hammaslaminaatit ovat hyvä hoitovaihtoehto suun etualueella jos hampaita on paikattu runsaasti ja niissä on kulumaa tai pieniasteista asentovirhettä. Kynsimäiset kuoret liimataan muovilla hampaan pinnalle. Väristä ja mallista saadaan kauniin yhtenäinen. Keramia ei tummu iän myötä eivätkä sen pintaan tartu värjäävät aineet muovipinnan tapaan.

Pienemmissä ongelmissa muovipaikat ovat hyvä ja edullinen vaihtoehto. Joskus hampaiden ulkonäköä voidaan parantaa pelkällä symmetriaa palauttavalla hionnalla.

Implantteja, kruunuja, siltoja

Joskus esteettinen hammashoito voi olla laajaakin. Poistettuja hampaita joudutaan korvaamaan implanteilla tai laajasti tuhoutuneet hampaat joudutaan korjaamaan hammasteknikon tekemillä kruunuilla tai silloilla.

Etualueen implanttihampaat asettavat suuret vaatimukset estetiikalle. Taitava suukirurgi osaa tehdä yhteistyössä hammasteknikon ja hammaslääkärin kanssa implanttihampaan, jota ei erota potilaan omista hampaista. Työ vie aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen.